Risotto sen takia lainausmerkeissä, ettei tämä ole oikea risotto. (sikälimikäli joku ei tiedä, oikea risotto sisältää risottoriisiä, salottisipulia, valkosipulia, valkoviiniä, vettä ja yleensä kanalientä. Risottoa valmistettaessa riisiä freesataan eli kuullotetaan hetken aikaa voissa tai oliiviöljyssä ennen liemen lisäämistä. Ja kypsennysvaiheessa ensiksi lisätään valkoviini, kun se on haihtunut, neste n. kauhallinen kerrallaan. Ja viimeisenä kermaa.)

 

Mutta tämä minun sieni"risottoni" on tavallisesta riisistä, ilman valkoviiniä.

 

1dl riisiä

 

1prk tuoreita herkkusieniä

2 valkosipulin kynttä

1 sipuli

1prk ruokakermaa

1rkl ruohosipulituorejuustoa

kasvislientä, suolaa, pippuria

parmesania

 

Laita riisit kiehumaan, laita keitinveteen suolaa.

Pilko herkkusienet, sipulit ja valkosipuli. Kuumenna pannu, laita herkkusienet kuivalle ja kuumalle pannulle, freesaa hetki. Lisää sipuli ja valkosipuli, freesaa vielä hetki lisää. Lisää kerma, keitä hetki kasaan, lisää mausteet. Lisää tuorejuusto. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää. Sekoita riisi ja soosi keskenään.

Laita lautaselle, raasta parmesania päälle ja vähän mustapippuria myllystä.

(valmistusaika n. 20min, riisistä riippuen. Oikea risottokin valmistuu samassa ajassa)