Vihdoinkin pääsin testaamaan Italian tuliais-tomaattimurskan. Eilen kaupassa hypistelin mozzarellapalloja, ja iski heti ahaa-elämys "hei joo tomaattimozzarellakeittoa!"

Jouduin kyllä ikäväkseni toteamaan, mozzarellaa maistaessani, että eipä täällä Suomessa toi juusto juuri miltään maistu. Aikas mautonta, mut toisaalta, ei se tollasessa keitossa niin kauheesti haittaa :) Italiassa maistoin niin maukasta ja mehukasta mozzarellaa, etten oo toista yhtä ihanaa koskaan maistanut..

 

Jatkossa pitää varmaan mozzarellat metsästää kauppahalleista taikka Stockan herkusta. Aitoa italialaista puhvelinmaidosta tehtyä mozzaa parempaa saa hakea :) 

Tomaattimurska oli muuten ihanaa. Tosi maukasta :)

Jätin kolme viipaletta koristeeksi, loput pallosta porasin sekaan.

 

1 sipuli

1prk tomaattimurskaa

1 mozzarellapallo

1 valkosipulin kynsi

kasvisliemi, suola, mustapippuri, basilika, basilikaoliiviöljy.

 

Kuullottelin basilikaöljyssä hetken sipuleita, lisäsin tomaattimurskan ja valkosipulin, keitin hetken, maustoin, lisäsin mozzarellat ja porasin. Tarkistin maut, keitin vielä hetken ja avot, lautaselle pari viipaletta mozzarellaa ja vähän basilikaöljyä.

Namnam. Todella hyvää.

Voin väittää että hyvällä tomaattimurskalla oli suuri osuus tässä asiassa, ei paljon tarvinnut mausteita (normaalisti tomaattimurskaan saa laittaa tosi paljon kaikkea, sokerista lähtien.)