Näin Glorian Ruoka ja Viini lehdessä tämän ohjeen, ja koska kaapissa sattui olemaan lähes kaikkea, mitä ohjeeseen tulee, päätin kokeilla.

Kaapistani puuttuivat vain pekoni (joka oli merkitty että "haluttaessa pekonia") sekä parmesan. Ja voi kyllä, keitto olisi niitä kaivannut. Parmesania varsinkin. Laitoin viipaleen Edamia sekaan, mutta ei se ole sama.

 

Ohje suoraan lehdestä:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

2 perunaa

½ pieni savoijin- tai keräkaali

(4 viipaletta pekonia)

2rkl tomaattipyrettä

12dl kasvislientä

4dl keitettyjä papuja (esim cannelini tai iso valkopapu)

itse käytin kylläkin valkoisia purkkipapuja...

 

Lisäksi:

2rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä (jätin laittamatta)

1dl vastaraastettua juustoa (esim parmesan)

½tl mustapippuria myllystä

(½dl hienonnettua lehtipersiljaa)

 

Kuutio kaikki kasvikset. (jos käytät pekonia, kuutioi pekoni ja laita kuivaan kattilaan, ruskista hetki) lisää kasvikset ja tomaattipyre ja kasvisliemi. Anna keiton porista keskilämmöllä kannen alla n. 20-30min (jos käytät keräkaalia, hauduta väh. 30min)

Lisää pavut keittoon ja anna niiden lämmetä.

Annostele keitto lautasille ja valuta päälle öljyä. Lisää juustoraaste ja halutessasi hienonnettu persilja. Rouhi mustapippuri päälle.
Tarjoa esimerkiksi grillatun leivän kanssa.

 

 

Tein vain puolikkaan ohjeen.

 

Namnam, herkullista silti vaikka parmesan puuttuukin.