Ihanaa, kun kerrankin sain suunnitella 2 kolmen ruokalajin menua, ja vielä toteuttaa ne. Toisen toteutus on vasta huomenna, mutta tänään tehtiin tämä vol 1.
Alkuruuaksi Parsakeittoa.
1 nippu tuoretta parsaa
1 salottisipuli
4dl vettä
1,5 rkl kanafondia
1dl ranskankermaa
nokare voita
Mustapippurirouhetta ja suolaa.
Kuori parsat, hienonna sipulit. Kuullota sipuleita hetki rasvassa, lisää vesi ja kanafondi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää parsat, keitä n. 10min. Kaada osa kanaliemestä pois, poraa sauvasekoittimella tms, ohenna kanaliemellä ja ranskankermalla. Lisää mausteet. Kuumenna ja tarjoile.
Pestotuorejuusto täytteisiä broilerin rintafileitä ja sitruunapastaa
Tuorejuustotäyte: ½prk maustamatonta tuorejuustoa, 2rkl pestoa ja mustapippuria
Pastakastike:
1,5dl valkoviiniä
1 sitruuna
2dl kermaa
100g parmesanlastuja
1,5tl tummaa sokeria
pieniä pinaatinlehtiä
mustapippuria
suolaa
Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu.
Kuumenna valkoviini kattilassa, lisää sitruunan mehu, anna kiehua puoleen. Lisää kastikepohjan joukkoon kerma, sokeri sekä suurin osa parmesanista ja sitruunan kuoriraasteesta. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää tarvittaessa sokeria. Keitä pasta(n.350g) suolalla maustetussa vedessä.
Kaada kuuma kastike pastan joukkoon, sekoita varovasti, revi joukkoon pinaatinlehdet. Viimeistele parmesanilla ja sitruunankuoriraasteella.
Aurinkoinen juustokakku
12 annosta
Pohja:
200g kaurakeksejä
100g leivontamargariinia
1tl inkivääriä
Täyte:
4kpl liivatelehteä
2½dl vispikermaa
400g tuorejuustoa
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½dl sitruunamehua
Pinnalle:
3kpl liivatelehteä
3rkl sitruunamehua
2dl persikkaa(säilyke) (soseena)
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja inkivääri. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan(24cm oli ohjeessa, meillä oli vaan 26cm vuoka..) pohjan kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.
Upota liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja sokerit. Purista liivatteista vesi, kuumenna sitruunamehu. Liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja (annettiin olla 3h).
Pehmitä liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä. Purista vesi pois ja liuoita lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä hedelmäsoseeseen. Kaada jäähtynyt seos juustomassan pinnalle. Anna hyytyä tunnin verran kylmässä.
Meidän kakusta nyt tuli vähän lituska, kun oli vääränkokoinen vuoka.
Hyvää oli silti. Namnam.
Keitto oli ihanaa ja pääruoka samoin (kiitos vinkistä E pääruuan suhteen, meinas ittellä ajatukset loppua kesken kun olin jo yhden menun suunnitellut ja tähän menuun keksinyt alun ja jäljen). Ja juustokakku suorastaan suli suussa :)
Kommentit