Oltiin tänään menossa kaverin kanssa syömään Martinaan, ja mulla oli aikaa töiden jälkeen, ennen tapaamista, joten päätin käydä Eat&Joy Maatilatorilla. En aikaisemmin ollut käynyt, vaikka tarkoitus on monesti ollut.

Kauppa oli ihanan pieni ja siellä tuoksui ihanalta. Ideana tosiaan lähiruoka. Kaikki suomalaisilta pikkutiloilta ja tuottajilta, ja vissiin myös kaikki, tai ainakin lähes kaikki luomua.

Kaikkia ihania erilaisia hunajia ja sinappeja ja käsintehtyjä suklaita yms kaikkea ihanaa.

Mukaan tarttui tänään:

Åbyn Kartanon Näkkileipää, todella hyvää. Vanhassa duunipaikassa meillä meni tätä yhteen ruokaan, tuli usein napsittua. Nyt onkin ollut 2vuotta ilman tätä näkkäriä, kun ei sitä mistään kaupasta oo aikasemmin saanut. (no voihan possulan väki, on tainnu näkkärin resepti vähän muuttua tässä kahen vuoden aikana, mut hyvää edelleen, oli ennen vaan parempaa..)

Mustikkajauhetta. Päätin kokeilla, siellä oli kaikkia erilaisia, mm. karpalo, puolukka, mansikka, vadelma, tyrni, mustikka, mustaherukka, ja paljon muita.

Ja maalaisleipä.

 

Ja pakko vielä lisätä, leipä on I H A N A A ! Kunnon maalaisleipää. Namnam.

 

Sitten päästiin vihdoinkin kaverin kanssa Martinaan asti.

Alkuun salaattipöytä

Salaattisekoitusta, porkkanaraastetta,kurkkua, tomaattia, kaalisalaattia, perunasalaattia, säilyke paprikaa, säilyke mandariinia, sinappisalaatinkastiketta, paahdettua sipulia ja rieskaa (josta puuttui suola).

 

Ja pääruuaksi otin Häränpihvin kasviksilla.

Medium pihvi, punaviinikastiketta, juureschipsejä, herkkusieniä, artisokkaa(joka oli kamalan etikkaista, en tykännyt..) ja papu-sipuli-paprikapaistosta. Ja rucolaa päällä.

Oli muuten tosi hyvää, paitsi ne artisokat..